søndag 11. oktober 2009

Heisann Folkens!
Da har det plutselig gått over ei uke siden vi landa her på solskinnsøya, helt utrolig! Har hatt ei helt knall uke i hovedstaden. Da vi ankomm Tana drog vi til NMS sitt hovedkvarter i sentrum av byen. En stille og fredelig perle med god utsikt over byen. Det bodde også endel norske misjonærer inne på området, så jeg fikk nesten følelsen av å være tilbake i Norge. Levde et par dager her i sus og dus. Nesten som å være på hotell, fikk flotte rom og matservering og greier:) Har fått en utrolig hyggelig kontaktperson her, vi kaller Mr. Antenaina. Han har kjørt rundt på oss hele uka, både på omvisning i hovedstaden, til zoo og hele pakka. Han er en utrolig blid og trivelig kar! På søndagen tok han oss også med på gassisk gudstjeneste, som var en veldig spennende, men noe langdryg opplevelse:) Etter et par-tre dager på NMS senteret drog vi til et ungdomssenter i utkanten av byen til et oråde kalt Sabnam. Der møtte vi igjen de andre Haldstudentene fra Connect. Her har vi blant annet hatt et introduksjonskurs i gassisk kultur, religion, litt språk, samt praktiske ting som å handle på markedet og å ta bussen. Utenom undervisninga, har vi brukt tiden på å prøve ut litt gassisk matlaging, slappe av og vi har endelig fått spilt volley igjen!

I dag pakket vi sakene og satte kursen mot Antsirabe, som ligger ca. tre timer sør for hovedstaden. Vi ankom Den Norske Skolen i kveldinga, godt å være tilbake på kjente trakter. Her skal alle 8 være samlet de neste fire ukene for å lære gassisk, det gleder vi oss til!

Både godt og litt rart å være tilbake på Madagaskar. Her går alt i Malagasy time som de kaller det, noe som er usedvanlig avslappende og behagelig. Har flotte dager her på øya, men de flyr av sted, noe som vel bare er et godt tegn! Håper alt står fortsatt bare bra til der hjemme i Norge, og med alle Halstudenter der ute!

2 kommentarer:

  1. Hei Olve!
    Så bra med blogg, spennende og kunne følge med deg! Også så godt at du har kommet deg vel frem og det virker som om du har det veldig bra.
    Gleder meg til og høre mer og kanskje se noen flere bilder.

    Ta godt vare på deg selv og nyt denne tiden. Du er heldig som får oppleve dette! Tord og jeg drømmer også om å reise til afrika og oppleve den kulturen. Tenker på deg og ønsker deg det beste for tiden der nede.

    Hilsen kusine-Tine

    SvarSlett
  2. Ps: Var litt komplisert og få lagt inn innlegg. Må gå gjennom en liten prosess. Kanskje du Olve kunne forklart det for alle de andre som kanskje ville legge inn kommentarer?

    SvarSlett