torsdag 15. oktober 2009

Heisann sveisann:)
Har vært i Antsirabe noen dager nå, og jeg trives bare bedre og bedre for hver dag som går. Bor på den norske skolen sammen med resten av haldstudentene og endel andre norske misjonærer, så det er veldig trivelig. Deilig å komme bort fra Antananarivo og storbylivet, det kan fort bli for mye for en bonde fra landet. Det er mye mer landlig her i Antsirabe, selv om vi fortsatt er i byen. Også er det ikke så stappa med folk her, vi slipper for eksempel at folk går og valser rundt i intimsona vår når man går i byen, og det er litt avslappende:) Det eneste negative med stedet, er at det er veldig mye selgere og tigger her i byen. Det er ikke mulig å gå seg en liten tur utenfor skolen uten at noen henger på deg som klegger for å selge varene sine, eller ber om penger. Merker at det tar på bare å måtte forholde seg til det hele tiden. Verst av alt er det at mange av tiggerne her nede er barn, det er en kultur for at mødrene sender ut ungene sine for å tigge, rett og slett fordi det er mer effektivt. Det gir deg virkelig en støkk når småbarn helt ned i 2-3 års alderen strekker ut hånda og ber om en slant når du går forbi.


Når det kommer til hva vi bedriver tiden med her, så går mye av den med til å lære gassisk. Utrolig artig, men samtidig veldig utfordrende. Godt at vi er så mange sammen som kan hjelpe hverandre, og ikke minst at vi har en så dyktig lærer. Han er flink til å lære bort, og alltid blid og hyggelig:) Det har vært et heidundranes tordenvær her de to siste kveldene med vanvittig flotte lynskjær og skrall over himmelen. Veldig kjekt at det dårlige været alltid kommer om kvelden når det er mørk, da er det kos å sitte inne å drikke kaffe, spille kort og prate, mens regnet trommer på taket!!



Huset jeg bor i på DNS

Flott volleyballbane på tunet som blir flittig brukt:)

Elegant smæsh av Petter!!


Dreamteamet!

Har en innhegning med to artige og agresive skilpadder på tunet...


Gassisk ku...

Godt at det er muligheter for høstjakt også i Madagaskar;)

4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. hei olve:) hyggelig å sitte her og prate med deg. fin blogg du har, spennende å lese og se bilder! vi er glad i deg! klemmer fra pappa, ellinor og elisa

    SvarSlett
  3. Fytti, jeg er sjalu jeg ass Olve! Jeg blir så gira på madagaskar når jeg leser blogger derfra, kanke skjønne. Uansett, virker som om du har det bra :D Dæ er good!
    Eirik ^^

    SvarSlett